Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rubrikpanik

Det hände sig så häromdagen
att mannen med skägg ned till magen
blev hängd i en snara av bästa sort
den sista av dagar som blev ganska kort

För knappast hann solen att stiga
småflickor börja att niga
förrän luckan for undan, hej hå vad det går!
Nu rycker det bara i tio små tår

Saddam Hussein – ett namn som vi lärt oss att hata
Till en rättmätig hämnd står vi nog så parata
men ändå en barnhand, ett skrikande barn
som fastnat i olyckans trassliga garn

Hej hå vad det går! Nu är striden snart över
Saddam, här är din vaggvisa, världen dig söver
för sådana som du kan vi rakt ej förlåta
Du får i djävulens trädgårdsland påta

Saddam det här är slutet, det blev inget mera
än en snara runt halsen och rubriker att parera
men ont möts bäst med ont så varför måste vi hantera
”Saddam Hussein hängdes i gryningen” av dig och mig med flera




Fri vers av Emma Magdalena
Läst 414 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-14 10:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emma Magdalena