Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elsas sång

Hör vinden den viskar
i lövverken gröna
om uttjänta tofflor
och sovande tanter

där går hon och sprätter
min finaste höna
först kisa mot solen
sen ta sig en mask

Vad världen är grann
och ni alla är sköna
kom håll mig i hand
här finns inget att sörja


En räv där i brynet
går sakta och spanar
vad bjuds det idag tro?
måhända en höna

och uppifrån luften
ser två stycken svanar
hur röda små tassar
på gullhönan passar

men just som den skälmen
sin anfallsplan danar
så flyger vår höna
i köksfönstret in


Och tanten som satt där
hon strök den på kinden
och sa att ”min flicka
det gjorde du bra”

”Jag gillar ditt sällskap
där du går under linden
och sprätter i jorden
vareviga dag”

Men räven och hönan
och tanten och vinden
är borta sen länge
nu sover de alla


Hör vinden den viskar
i lövverken gröna
om dagar som kommer
och dagar som gått

där går hon och sprätter
min finaste höna
som tack vare listen
behöll sina fjädrar

Vad världen är grann
och ni alla är sköna
kom håll mig i hand
här finns inget att sörja




Fri vers av Emma Magdalena
Läst 589 gånger
Publicerad 2007-03-19 10:34



Bookmark and Share


    Göte Holmlund
Kul fabel, intressant inledning..mkt så
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Emma Magdalena