Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inser att det är mer jobb att vara hamsterägare än man kan tro.....


Hamsterpaj

 

 

Dotter fick efterlängtad gnagare

Lyckades övertala då moder ett ögonblick

var svagare

 

Hamster ramlar ut ur sin bur

Runt på golvet tog sig en tur

Lurade så dödens vässade klor

Denna första gång och lyckan var stor

 

Nästa vända liemannens klocka börja ringa

Var när hamster i buren fann en springa

Smet så ut lycklig att frihet få

Hade nog inte räknat med att katt stöta på

 

Hamster skriker när den i kattens

käft nyps fast

Häxan blir ilsk och rusar efter

i all hast

 

In under soffan så  bordet ryker

Jaga kattan som under soffan stryker

Ett välriktat kast över katthuvve med

hundens gummiben

Hamster släpptes utan att bli biten

 

Gnagare lurade så åter dödens

rödglödgade tjur

Sitter numera tryggt i helplastad bur

 

Häxa pustar nu ut efter slitsam jakt

Konstaterar att liten gnagare haft änglavakt

 

~och nio liv minus två~

 

 

 




Fri vers av nettizen
Läst 268 gånger
Publicerad 2007-03-15 17:56



Bookmark and Share


  minette
hehe,,du vet vart du ska vända dig om det går riktigt illa ,,:))
jag är ju hamsteruppfödare :)
2007-03-15

    Lindizz
haha....ja jag kan tänka mig att du har att göra, mycket bra diktat om händelsen ! *Gillas*
2007-03-15

    ej medlem längre
Hjärtat i halsgropen kan jag tänka mig! Hede varit hemskt om dottern mist sin nya älskling.....inte lika hemskt för mamman kanske...haha
Bra diktat om händelsen!
2007-03-15

  Lilla My* VIP
Har haft hamster o vet att de kan krypa genom ett nyckelhål:)
Ser hur du springer efter katten med hundens ben o plopp så åkte hamstern ur gapet på den något förvånade katten...
Roligt att läsa men inte så roligt när det hände förstår jag!
2007-03-15
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen