Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Självförnekelse kan aldrig vara sunt...


Torrboll


Syster dyster

torka dina tårar med bitterheten
som gjort dig så torr

glåmig och ful tycker du synd
om dig själv
allt är någon annans
fel


Knyt nu nuckans trista knytblus upp
låt den falla till golvet

bryt psalmboken ur ditt vitnande
grepp till förmån
för livets egen lovsångs
jubel

Syster yster





Fri vers av Gawain
Läst 223 gånger
Publicerad 2007-03-17 23:55



Bookmark and Share


  sabina stark
Riktigt bra. Kloka ord om att släppa kontrollen och våga leva.
2007-03-18

    ej medlem längre
Självömkan och att skylla på andra är inte riktigt samma sak enligt mig. Och en troende kanske inte uppträder ystert så som vi menar...och alla utan självförtroende är inte fula heller...
Liiite motsägelsefull är denna text....
2007-03-18

    sunnanvind
Bra tankar om att våga leva... Jag kallas oxå för Syster Yster!
Glad åt att kunna vara det...Jättebra skrivet!
2007-03-18

  nettizen
Ja... martyrskapet dödar själen... sakta men säkert....
Den här var kul... fick mig att dra på smilbanden....*ler*
2007-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain