Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Torterad och levande bränd för sin vägran att lyda...


Inkvisition


Dina rödflammiga ben stack ut under
särken där du gick
den som av skräck dekorerats med
blommor av stinkande
piss

gråten vanställde din annars så
livsglada nuna
snoret rann över gråtsvullen
mun


Under pöbelns brölande larm
föstes du fram under
glåpord och spott

upp mot bålet man rest att
se dig brännas till
döds





Fri vers av Gawain
Läst 246 gånger
Publicerad 2007-03-19 16:05



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
ej så tidstypiskt dock att mest välja ut kvinnor att brännas på bål eller fås att drunkna i något vattendrag, fortfarande söker folk få tag i häxor, mestadels kvinnor, att ställa till svars för möjliga och omöjliga gärningar, ibland inleds häxjakt även på män, oftast av inte så dunkla skäl heller som avund eller bara rena fördomar och dumhet

juste ämne att skriva om, aktuellt som det är och varit i alla tider
2007-09-30

    ej medlem längre
Straffet för olydnad kan nog kännas som att gå på sin egen avrättning ibland...
Stark!
2007-03-20

  VITRIOL
Starkt. Du förskönar inte vilket ger värdighet åt scenen du målar upp. Scener jag tror många bär på i sitt inre. Att inte glömma, att våga lyfta fram de och se är viktigt. Du ger upprättelse i din gestaltning. Mycket bra!
2007-03-19

  Antropofagen
Mästerliga bildord. Denna gång blev bilden brutalt tydlig.
2007-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain