Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag kan inte se skillnaden mellan dig och solen längre för du springer så fort, och jag sitter kvar lika hopplöst handlingsförlamad som jag lärt mig att inte vara för att slippa bli bortglömd


vi blev aldrig några eldflugor, marianne, och vi kom aldrig längre än såhär





detta land av kött
ditt land
är ingens land

och denna hand av eld
min hand
är ingens hand


du,
jag har burit dig för långt redan

för att kunna vända hem
utan något alls



och dessa ord av eko
våra ord
är allas ord

dessa tankar av repriser
deras tankar
är allas tankar


och du,
jag har tappat något på vägen

biten som behövs för att jag
ska kunna se mitt sammanhang




*

vi står alla framför kameran
och jag är bara ännu en
som ser dig
som du vill bli sedd

ännu en som registrerar dina rörelser
eller hur du låter
stönar eller suckar
och jag brinner inte som dig
och är inte lika kall

ditt mörka hår
ramar in
den eviga gåtan
på ingenting
och allt

konstnärernas fängelsemurar

*




denna flicka av tunnlar
du är en flicka
är ingens flicka

dessa läppar av spår
dina läppar
är ingens läppar


jag vet,
du är din mamma fast yngre

och du vill ligga med hennes nya pojkvän
eftersom du är en bättre mor



dessa sånger av mörker
mina sånger
är allas sånger

dessa ackord av minnen
våra ackord
är allas ackord

och jag ser,
du spelar något vackert i silke

och du låter klänningen falla
och ser honom dra efter andan




*

och det spelar ingen roll vad du skriver
vad som sägs
vad du målar för konstverk
i sängen
han kan beundra

om du är tillräckligt bra
kanske han
bygger tempel till din ära
som sticker i ögonen
på hans fru

*


*


*

och jag hör någon säga något om
vikten av att vara sann

men jag tänker musik
och lek
i solen

inuti solen

där vi är de eldflugor
våra drömmar
viskade om
en gång i tiden












Fri vers av Robert W
Läst 748 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-03-20 19:51



Bookmark and Share


  Rickard
Du har hittat nåt riktigt suggestivt i den där återkommande treradiga figuren. Det svänger, jag diggar.
2007-03-24

  karinhafstad
\"och jag ser,
du spelar något vackert i silke

och du låter klänningen falla
och ser honom dra efter andan\"


du har någonting som är helt unikt. tänker inte ens våga mig på att försöka reda ut vad det är, men det berör mig, och det är det inte mycket som gör. tack.
2007-03-21

    G.
Jag håller med nedanstående kommentar, den här texten kräver tid och för varje gång man läser den, hittar man nya perspektiv, nya infallsvinklar. Hela texten präglas av någon slags djup längtan och vemod, samtidigt som jag får känslan av lättnad.

Du skriver väldigt bra.
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W