Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Missunsamheten är ett otyg......


Avundsjuka

 

 

Ett Troll inom många det bor

Kanske mycket mer

än somliga tror

 

~har fått inse den bistra sanningen~

 

Efter ett liv i olyckans spår

Ett liv nu i glädjens tecken

plötsligen går

 

Man inser då var ens rätta vänner finns

I slutändan är det som som är där i 

med och motgång man minns

 

För nu då vårens värme gör så kärleken gror 

Märks det så väl

att avundsjukans makt är stor 

 




Fri vers av nettizen
Läst 196 gånger
Publicerad 2007-03-21 11:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Inte alltid helt lätt att leva sig in i en annan persons glädje och sorg på rätt sätt. Man kan uppfattas som besserwisser eller avundsjuk och massa annat.
Jag hoppas att du inte låtit dig nedslås av det som sagts utan åker iväg till din käresta med glatt humör....*L*
2007-03-22

  Ronny Berk
vänner finns i med- och motgång... alltid..skall alltid finnas... nära.. till hands. En dikt att läsa med ödmjukt sinne..till tanke
Den gamla sanningen gäller ; vänkretsen saneras av \"vänners\" egna handlingar...verkar så..
2007-03-21

  Thommy
Avund gör ingen glad, inte den avundsamme eller den det riktas mot, därför tar vi bort det tycker jag, fin text.

Thommy
2007-03-21

  Lilla My* VIP
Poff, poff en svamp...eller ett avistroll!
De dyker alltid upp där man minst anar men...
Sortera bort dem bara med stora trollsållet!!
2007-03-21

  aftermath
ja det är ett otyg som inte gynnar någon
varför ska det frodas?
inte en droppe vatten ska ogräset ha!
fint fångat.
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen