Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kolonialist javisst


turist total



du skriver vykort
och postar brev
till en vidgande sol
med ett sorts vitskimrande hopp

men om natten kommer tvivlet
och du håller andan
sluter det brandgula klotet på himlen
med dina ögonlock

syr ihop dem med groparna
under dina ögon
dina fransar likt sytråd

och bara sådär
är solen en svart måne
med kratrar av sårskorpor



och kanske rasar det ett krig
om gud
eller blint hat, sak samma
på din semesterort
men vågorna är vackra
och spaggarna är tjuvar
det vet väl alla
så du pressar ner din feta mage
i ett par hawaiishorts
allt är så underbart


allt är så underbart här

det är som ett paradis,
min turist


och det kanske dör människor
i periferin av din plånbok
men vad gör det
jorden är redan sönderklöst
utlänningarna har rivmärken i passen
och du ångar fram


du är en jävel
en jävel
som inte har en aning
om något alls

min turist









Fri vers av Robert W
Läst 450 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-28 21:28



Bookmark and Share


    magnolia
du gör det igen kort och gott, eller långt och gott:)
gillar men om natten kommer tvivlet och fortsättningen på det stycket
folk blir nog mer sårbara på natten/ bra jobbat, carro
2007-05-29

  madinsane
jahajja.. poolen minsann. och jag som ville hajfajva, typ..
ähhj jag hajfajvar, för uttryck som, nä, hela jävla stycken som;

\"men om natten kommer tvivlet
och du håller andan
sluter det brandgula klotet på himlen
med dina ögonlock

syr ihop dem med groparna
under dina ögon
dina fransar likt sytråd

och bara sådär
är solen en svart måne
med kratrar av sårskorpor\"

och sedan hur den svänger..
och blir någonting jäkligt unikt (ja, jag vet.. jag svär för mycket och kommer aldrig att komma till himlen, men vaffan, himlen verkar för tam för mig ändå)

hursomhaver. språket är magnifikt, titeln lysande, formen snygg, helheten ToTAL!!!
risken finns, att denna kammar hem full pott..
ska läsa en gång till innan jag går EMOT mina principer och faktiskt poängsätter .
2007-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W