Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja det gör den


staden sjunker


staden sjunker inatt
under
förhoppningar
under stroboskopljus
och polissirener

och staden sjunker just inatt
under mina förväntningar
under min hud
blandas med blodet
förgiftat och smutsigt



för staden sjunker inatt
och jag ser dem
alla ni som försöker
hålla huvudet över ytan
ser er drunkna
i söndersminkade sexakter
i vodkaglas
på barer och diskotek

och staden sjunker inatt
ner i en själslig marmorgrav
under synvillor
den sjunker under vassa naglar
som klöser sönder ögonlock
när man försöker blunda



ja, staden sjunker inatt
under skoningslöst vitt brus
från teve-apparater
där dina föräldrar levt ihop så länge nu
och lärt sig älska varandra
nej förlåt, vanan
du och jag blir som dem en dag
för staden sjunker
och vi drunknar



du, staden sjunker inatt
så kom och ta ett glas med mig
39% livsvatten i muggar från ikea
och vi kan dela min cigarett
filtret mellan dina läppar baby
jag önskar
att det var jag



för staden sjunker inatt
och en vän till mig är kock på grand hotel
han vill leva för evigt
han kapar sina fingrar
att mata gästerna med
men han drunknar
även han tillslut

för staden sjunker inatt
och en flicka står ensam på en perrong
och hon är ensam igen
men hon kan svälja
så hon drunkar först när hon inte orkar längre
snart ska du se
inte lång tid kvar nu




och staden sjunker inatt
det rullas rizla omkring mig
nån trillar dit på piller
nämn ditt vapen, boy
du kanske dricker varje dag
allt är bara
en nedräkning i vilket fall

för staden sjunker inatt
under mänskliga täcken
under sköldar man köper per gram
och delar broderligt

ja, staden sjunker inatt
under mina ord
och mitt vargflin
under min tunga en tablett
koncentrerad saknad
jag drunknar

inatt, jag drunkar inatt
varje natt










Fri vers av Robert W
Läst 508 gånger
Publicerad 2007-03-23 17:38



Bookmark and Share


    Erika H
vad krävs det för att flyta med
var finns det torrlagd mark

bland de euforiskt saliga
i det ofödda barnet
hos de sinnessvaga stackarna

i dina texter finns ingen nåd, ingen som sträcker ut en hand
och det känns, smärtar och värker ut i varje cell, hård och fullt
i mig njutning, för dina ord bränner skönt
även jag andas vatten
2007-03-25

    magnolia
robert robert robert...
dina ord
ja dom sjunker
rätt in i hjärtat på mig...
det är ta mej fan sällan nån här på poeter berör mig så djupt med ord...
kanske för att jag känner i gen mycket av ditt tankesätt i mitt eget på nåt sätt...
2007-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W