Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En besynnerlig vansinnesvision...


Profan vision


Djupt ner i kalken spegla sig
prosten
där hade någon fyllt
vin istället för
vatten

där i skimret såg han en spegling
inte av sig själv
utan av herren Sebaot i egen
hög person

~drick min gosse, drick~

rösten ekade


From som han var doppa han
huvet i vätan
stirra klentroget i botten
där djävulen massera
påven på ryggen

den senare lyfte irriterat på
flinten och väste med
en klump i halsen

~vänd kappan efter vinden~


Ner i kyrktuppen slog blixten
med aska och rök
klöv kalken itu innan hela
kyrkan stod i högan
låga

upp ur den pyrande ruinen
steg oset mot skyn
som ett offer till den vrede
som aldrig fått
nog





Fri vers av Gawain
Läst 446 gånger
Publicerad 2007-03-22 18:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du ska icke dricka om du icke vet vad som döljer sig i glaset....hihi
Ett pekfinger ajabaja....syndigt leverne straffar sig....
Stilren Gawain! Strålande!
2007-03-23

    Erika H
vansinnesvision eller ej
texten bländar skönt i sin egen stil
och oset av vreden känns som en stickande retning i näsan

snyggt!!!
2007-03-22

  Antropofagen
Stiligt! Bildlig!! Vem gjorde vattnet till vin...?
Men \"en larmare är vinet, en smädare är rusdrycken, och ovis är envar som raglar därav\"
2007-03-22

  Söder
En härlig dikt som gör sköna bilder av den stackars prosten som faller för frestelsen. Kalasbra...
2007-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain