Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara vi lever

Vi ritar kors på väggarna
utan illusioner om att andra
ska följa
Rondellhundarna står och vittrar vår
och Reinfeldt litar på Blair
Det kommer andra tider nu

Håll hårt fast
håll min midja
medan håret smeker
mot din kind

Vi ska finnas nu
i ett Stockholm på
asfaltsvåta trottoarer

Jag tror inte mer men
det är något som driver mig framåt
hjärtslag eller idioti -
jag vet inte men slänger
korsetten i hörnet på en
dammig Stradivarius
kan man häda mer än så

Rödvin och sunkiga lokaler
jag vaknar som en brunhårig
Marilyn Monroe bland vita lakan
men det är ingen som ringer och
frågar om jag är död än

Vi kan slåss mot tiden
och hinna det vi vill
men be mig inte lova
det som du vill

Jag har gått de här gatorna
jag har gått här förut
Det går runt baby
det kommer igen

Ge mig bara smilet du har
medan de som inte orkar
vaknar till en ny dag

Vi kan få skrubbsår på knäna
när vi siktar högt
men vi kan dela plåster
det kan jag lova

bara vi lever nu




Övriga genrer av mariann
Läst 701 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-22 20:38



Bookmark and Share


  Dilsewat
Du greppar som vanligt hela världen i ett svep på med uppror i tonen!
2007-04-08

  Ezo
\"bara vi lever nu\"

Snyggt avslut! Jag känner igen mig när jag tänker bara jag kommer över det här så kommer det bli bättre...lite lustigt...

Bra skrivet!
2007-03-29

    Oprofessionell
det där med rondellhundar fick mig att le lite smått då jag bara tänkte på dom allmänt. Din text är väldigt rak och det där med att leva dagen som om den vore den sista feelingen finns i din text.
2007-03-22
  > Nästa text
< Föregående

mariann
mariann