Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någonting med Paris

Jag säger
det är någonting med Paris, baby
Någonting med doften av människor
som röker Gauloises och ser förbi
med storstadsblick

Jag berättar hur jag sov på
gatorna när pengarna var slut
Det var timmar som gick
och drömmar som åkte på ett tåg
för att förloras i Amsterdam

Vi är inga oskulder längre

Om du tänker på rosorna
på mina kinder
är de bara upphetsning för
hur allt snurrar runt
och hur vi landar med ena
benet i himlen och
det andra där vi önskade oss

Jag gör inga tavlor längre om
hur jag önskar att det var
Men jag skissar minnen i kol
och stryker det svarta mot
gömda nätter

medan jag tänker att
det är någonting med Paris, baby
någonting med doften av människor
som röker Gauloises




Övriga genrer av mariann
Läst 810 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-22 13:51



Bookmark and Share


  Ezo
Mycket vackert. Du får paris till PARIS :)
Bra!
2007-11-24

    Oprofessionell
jag har aldrig varit i paris, men den här texten fick mig att längta dit.
2007-08-22

  Shininkagemusha
Man vill dit.
2007-08-22

    Delethee
Paris, baby, Paris! En stor applåd för denna konstens stad.
2007-08-22
  > Nästa text
< Föregående

mariann
mariann