Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när vi lärt oss att ta hand om varandra




och vi är så många nu
som släpps
som sjunker
som bomber

som insett att horisonten är av glas
att sprickorna är synvillor
att det inte är samma sak
att trycka handflatan mot hindret
som att ta sig igenom

och jag blir så lätt
förälskad
i vägar ut
i enkla lösningar
i flickor med smuts i ögonen
så länge
så länge de tittar på mig
som du gjorde ibland

och det händer att jag önskar
mig vara
någon annan
men då hade jag inte kunnat visa folk
vem jag är
inte egentligen

och jag skriver långt
in på nätterna
och långt
utanför pappret och datorskärmen
skriver så långt
för långt
för att jag ska hitta tillbaka
nånsin igen

till den du ville ha
till den
jag trodde att jag var en gång

för allt tar nya former
nya skepnader
kropparna under oss
och i oss
byter namn
och andedräkt

men jag vet iallafall
att vi är många nu
som släpps
som sjunker
som bomber

som vet vad det handlar om
som vet
att vi måste ta hand om varandra
så att vi inte brinner upp

blir ett fyrverkeri
någon kan peka på
och beundra
innan askan singlar ner
i våra älskades hår








Fri vers av Robert W
Läst 919 gånger
Publicerad 2007-03-23 18:48



Bookmark and Share


    Erika H
en.. vi är en
i olika kroppar brinner vi osläckbara eldar
bara tillsammans kan vi älska
den svarta, den tärda, den döende

smekt av dina ord, rörd av insiktens kraft, du skriver dig in i min himmel, varje gång
2007-03-25

  Ariane
din jävel sluta skriva så förbannat bra, sitter ju här helt mållös :( jaja det får helt enkelt bli en favorit :)
2007-03-24

  Theresa
ja visst, mycket mycket bra...
2007-03-23

  Nina V A
Ja alltså, fan lost och helt fascinerad för det är så bra, så bra!
2007-03-23

  Smultris
Poetpoeten har slagit till igen med en superdikt...
Aj lav jår wårds:)
2007-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W