Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som det sagts till mig så påminner texten om johannes eminenta dikt \'anon\', denna är skriven utan vetskap om den och jag kan därför kärleksfullt kalla den för en ofrivillig cover. och just det, läs \'anon\', den är också bra.


kult




du har spöken min vän
du har en cigaretttändare i fickan
du har små små sår
under dina ögon
och du har aldrig varit kär
du har blues
du har lithium och vin
du har ärr
på dina skulderblad
och du har ett alias alla känner
men ingen gillar
du har prestationsångest
du har rock\'n roll
du har allt det där som ryms mellan
raderna och bokstäverna
och i utrymmet
mellan två som knullar
utan att tänka på dig
du har poesi
du har ett extra öga
du har soul och jazz och funk
du har demoner
som du leker med ibland
du har en ryggsäck
med din pojkväns lik i
du har rytm
du har sömntabletter
som du hackar upp och snortar
du har världen i din hand
du har mig
du har mig inlåst i ett skrymsle
i ditt hjärta
du har isolerat dina organ
du har allt
allt du vill ha

och du är
du är neon
du är vild och fri
du är sann
du är venedig i dina vener
du är antarktis
i dina ögon
du är din egen modellerade version
av någon annan
du är sex
och du är särade ben och stön
du är flämtande andetag
mot min hals
du är nikotin
du är musiken
du är stråkarna i hjärnan
du är solljuset genom persiennerna
du är dammet i mina lungor
och du är pornografi
du är kärlek
du är vansinnesvågen som dränker mig
och du är på realisation
du är apelsiner i magen
du är fetvadd i näsborrarna
efter tre dygns springande
du är
du är allt jag är
du är en blockbuster
som spränger kassan
du är så jävla imponerande
du är en hisnande känsla av att gå vilse
nästan hela tiden
du är hetta
du är facklorna den första maj
du är
du är ett meningslöst slut
du är absurd egentligen
du är ettor och nollor
du är ett spöke min vän
du är ett
tillfredsställande slut









Fri vers av Robert W
Läst 690 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-25 19:59



Bookmark and Share


  karinhafstad
läser hon?
2007-03-26

  Theresa
du är grym Robert W du är grym
2007-03-25

  Tove Meyer VIP
som johannes text anon så slår det här mig lika underbart blodigt i magen. det börjar liksom siprra inuti mig. fyfan vad bra. jag älskar det.
2007-03-25

  Johannes
Detta är skitbra, och om någon får för sig att du skulle kopierat mig så är det skitsnack. Som jag skrev, du är alldeles för bra för att sjunka så lågt och dessutom så är ju faktiskt denna dikt bättre än min :)
2007-03-25

  Smultris
Den här är riktigt snygg men den för mina tankar direkt till johannes dikt \"ANON\". Den har samma bas, liknande innehåll och ord, fast ibland i olika sammansättningar.

Du lyckas alltid fånga den där exakta känslan som smyger under huden...
2007-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W