Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Veckans ord: Grimoire Till mina vänner Alvljus, Björn Karlsson, enuff, Fred Söderlind, Harsha och Nettizen


Grimoire


Grå av skräck stirrade han hålögt
ut i mörkret
med höger pekfinger darrande
fixerat vid ett stycke mitt
i texten

kallsvetten blandades med tårar
medan han långsamt sänkte
lyktan mot golvet

~consumatum est~

orden flöt över blöta läppar

ekade tomt mellan valven innan
tystnaden åter slöt sin
obskyra slöja över tomrummet
mellan hans inåtvända
blick och boken

likt en undflyende skugga gav
han sig av
tog hemligheten med sig
och försvann





Fri vers av Gawain
Läst 422 gånger
Publicerad 2007-03-24 19:31



Bookmark and Share


  Söder
Ah, en sån läcker och hemlighetsfull dikt. Välformulerat och skönt att läsa. Spänningen håller sig kvar...
2007-03-24

  Ylva Petterson
Håller med nedanstående!.. Jag ryser , vilken otroligt bra förmedlad känsla du ger mig, vilken stark skräckpoesi du skriver, woww!

/y
2007-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain