Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rapport från den äldre befolkningen i Sverige


Uthyres:Liten etta på långvårdsavd.

Dagen nästan gången
korta flämtanden
Som då och då,
avbryts av rosslanden

En ensam solstråle
kämpar för att ta sig igenom
den gråa grova gardinen

Händerna på magen
eller några centimetrar
innanför den skavda huden

Ännu pågår kampen
Ännu brinner lågan,
med ett fladdrande osäkert sken

Dagen är gången
Ännu en dag
Denna den sista

Rosslandena
som förut hördes
orkar nu inte längre
ta sig ut

Bara flämtningarna
som kommer
med längre och längre
mellanrum

För att till sist
Upphöra
och till sist
är friden kommen
i evighet




Övriga genrer av Mats VIP
Läst 322 gånger
Publicerad 2007-03-24 23:04



Bookmark and Share


    snöö
Smärtsamt sant beskrivet. Jätte fint
2007-06-20

    ej medlem längre
En måste dö för att nästa ska få plats....
Dagens äldrevård ser ut så idag...
Min mor väntar just nu på att nån ska dö...
2007-03-25

    Lena Nilsson
provocerande humoristisk titel - men allvarligt innehåll.
2007-03-25

  thyra
Tycker om dikten men inte rubriken! Varför, man måste få dö innan det praktiska tar vid. Välskriven och verklig!
2007-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP