Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag sover aldrig


dessa nätter






dessa nätter
det är dessa nätter
som tar mig nån annanstans
som tar mig på tripper
och plöjer upp köttsår
i min kropp



dessa nätter
det är dessa jävla nätter
som gör mig galen
som får min röst att spricka

och jag vet för fan
jag överexponerar mig själv
jag slutar aldrig
fortsätter springa
skriver ut mig i periferin
och jag ser
du blir äldre framför mina ögon
huden rymmer från ditt kött




dessa nätter ja jävlar
de självantänder
sprakar som tomtebloss
i mina handflator
och jag släcker dina ögon
dina förhoppningar
med besvikelser
och dålig
åh så dålig poesi



det är i dessa nätter
dessa satans nätter
jag förstår
att jag är mina ord
och du är någon annans



dessa nätter
är svarta som sot
sot som svider, som söker
en plats där det en gång brunnit

där det en gång brunnit ner något
som faktiskt
var värt att ha











Fri vers av Robert W
Läst 410 gånger
Publicerad 2007-03-26 22:47



Bookmark and Share


    Erika H
det är i dessa nätter
då poesin känns starkast
det är då
dina texter lyser, blinkar rött framför mig
tränger in och låter mig flyta ut med orden i periferin

nattlektyr, Robert W
finns inget bättre
2007-03-27

  Sanchez VIP
nice insomnia dikt

ingen poesi som erkänner sig för att vara dålig är dålig
väldigt kompetent och samtidigt med känsla och längden på dikten är perfekt för man kan sluka den i en (max två) andetag

alla S ord på slutet skriiiker känslan ut
och slutet är väldigt ångestfull, passande för en insomnia dikt

enda anmärkningen skulle vara ordet \"tomtebloss\" - den känns inte tillräckligt stark på något sätt men det är kanske mitt bristande språkförståelse
2007-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W