Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mellanspel/pojkar och män


industri





jag vill ha industri i blodet
pumpa mekanik i huvudet
jag vill vara metall
vara hudklädd betong
stålet i dina tankebanor

det finns krokar
fästa i min kropp
med vajrar som håller mig uppe
håller mig upprätt

vi ser likadana ut
samma ansikte
och nu slåss två pojkar med knivar
och jag ser bladet gå in i köttet
som om det kom hem

vi är eggen du balanserar på

och det rinner blod
och det blixtrar i huvudet
och du lyssnar på kent
och gråter ibland
är lite speciell
ser aldrig världen
för din blick studerar dina gående fötter

men du pojke,
det är bara en tidsfråga
innan du gör någon illa ska du se
innan du blir en man som oss andra
innan de skrattar
åt dina texter du skriver i smyg
eller åt sångerna
du sjunger så tyst för dig själv

och det kommer att göra ont
det kommer att blöda
och du kommer att spricka
du kommer att gå sönder, pojke

och sen tar du henne
som en riktig man, som oss
det är därför
du tar henne hem
hon får bli ditt skal ett tag
din morsa och älskarinna
och det är därför du skadar henne
får henne att gråta

och jag förstår dig pojke,
du vill vara
den som det skrivs dikter om
men det är du inte
du är en man
du är hudklädd betong
du är industri i blodet
de håller upp dig
med stålvajrar nu










Fri vers av Robert W
Läst 374 gånger
Publicerad 2007-03-30 16:06



Bookmark and Share


  Smultris
helvete och fan... kan inte jag få dig... ?
Jag vill lixom ha dig i fickan och plocka upp dig med jämna mellanrum så att du kan läsa din sjukt braiga poesi för mig...

Jo, så e´re:)

Jag brukar kunna ge både långa tolkningar och kritik jämt men när jag kommer till dina ord så blir jag apatisk, stum och överväldigad... Det är nog fan den bästa kritik jag kan ge nån... min stumhet... hehe;-)

Nu får du ett gäng femmor och jag har inte betygsatt något på aslänge ska du veta:)
2007-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W