Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Favoritårstider

Solen värmer min vita kropp
Den lyser där på himlens topp
Sol och värme gör mig glad
Och jag får lust att ta mig ett bad

Våren är en härlig tid
Och sommaren är alldeles bredvid
Vårens gröna färg är alltid så fin
Då vill jag dricka ett ljummet vin

Sommarens ljusa och ljumma nätter
Fåglar och fiskar i naturen sprätter
Då ligger erotiken i luften
Och känslorna är ej överens med förnuften

Valborg med studentsång och majbrasa
Som i sången om att vintern rasa
I Maj då allting står i blom
Känns allting fjärran från vinterns dom

Juni då dagarna blir längre och längre
Då kunde allting vara betydligt sämre
Nypotatis, jordgubbar, nubbe och sill
Ja även gräddfil, ägg och dill

Juli kommer med sina semesterlata dagar
Man ser kor, hästar och får i sina hagar
I hängmattan kan man vila ut
Tills semestern tyvärr tar slut

I augusti klänger sig sommaren fortfarande fast
Men hösten närmar sig i all sin hast
Kräftskivor med roliga hattar
Att sommaren närmar sig sitt slut är knappt man fattar

Är sommaren redan slut
Ångesten blir akut
Vemodet infinner sig som en stor tung sten
Hösten är här och det känns i varje gen




Fri vers av Per Falkman
Läst 451 gånger
Publicerad 2005-02-22 22:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Falkman
Per Falkman