Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På begäran (häxan hoppar in)

 

 

Häxan har tjurat ett slag

är fortfarande missnöjd

efter somligas nesliga tilltag

 

Dock efter diger efterfrågan

hon tänder så lågan

Sparkar igång sin kvast

och gästinhoppar i all hast

 

Tänkte hon kunde måla tomtemors

vita krokusar blå

Allmedan vättarna skadeglatt

skrattande ser på

 

Kanske också möblera om

i älvornas blom-rabatt

Forma om trollens hår

så det liknar en tratt

 

Kanske även lura bina

att tro att det verkligen finns en

gömd nektar-skatt

 

När hon sen busat en stund

tänker det är bäst att skogen

får sig en liten blund

 

För snart är det dags att sig bege

ut på kvasten och välkända marker

återse

 

När hon sen på avfärden drar

Alla väsen djupt andetag tar

Hennes skratt får igelkottstagg

att ihop sig krulla

Då hon snabbt som vinden

flyger till BlåKulla

 

Än värre är hon på sitt återtåg

Då hon ännu smått berusad

skapar en våg

av musikaliska toner

(Kastanjetter i miljoner)

 

Skogens väsen med

öronproppar laddar opp

Hoppas att på så vis på

oljudet få stopp....

 

Tja... hoppas kan man ju alltid..... 




Fri vers av nettizen
Läst 213 gånger
Publicerad 2007-04-02 22:46



Bookmark and Share


  Freeman
Hej, vad kul att se något av häxan här igen! =D
Hoppas att hon känner av våren i sitt hjärta!
Jättefin ny bild du har också! --<-<<@
2007-04-03

    ej medlem längre
Applåder!!! En störtskön en är denna!!!
Nu somnar jag med ett leende på läpparna...:)))))
2007-04-02

  Ronny Berk
skogsväsen tilltalar mitt förstenade sinnelag... kvasta på.. katten också... tack för kaffet..
2007-04-02

    Bim
Javisst,-det är ju häxtid,-härlig text.Hälsn.Bim
2007-04-02
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen