Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
de svarta hingstarnas galoppa travander... blomfladdrande framfärder... isande kylor... ljusnader


skönhetens pris

något bör hon äras för sin skönhet
mera för sin vänhet
trohet
för sin trängtan efter tillitsfull närhet

kom han molmledes på sin vilda springare
apelkastad
som sprungen ur rosenröd horisont
bevistade hennes yttre skönhets lustgård
bortvalde all den inre skönhet hon ville nära
hennes stolthet
närhet
vänhet

släckte hennes eld av innerlig värme
hennes önskans drömmer
splittrad

språngade han till nyheta skönhet
njutningslysten
lämnade hennes tårfyllda trohet
vänhet
närhet

den svarte springarens isande kyla
släckte hennes värmes ljusnader

hennes livstro faller som höstdöda löv
frusen mark
tjälen

förvred han hennes skönhet

till svart spegels återsken

språnggalen





Fri vers av Ronny Berk
Läst 288 gånger
Publicerad 2007-04-06 18:19



Bookmark and Share


    Maria Malm
Svårt att skriva en kommentar till en så vacker och sorglig dikt. Saknar ord.
2007-04-07

  Arwen
Det här är en av dina vackrastedikter tycker jag. Är nära tårarna. När kommer din diktsamling? Jag vill ha den på mitt nattygsbord och läsa varje kväll innan jag somnar. Kram!
2007-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk