Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
spirar dom i blå backar.. eller vandrar våra vägar..solsökande..


solsippor


vårtidiga
sökte dina nykyssta fjärilar
sippornas silkesblåa kalkar

lövbäddade

mellan frusna jordars lakansvävnader
vintergäckande som vårdisa soldimmor
krakelerar snömosa drivors skarar

vinterstela

spirar dina kärleksblomster
dina kärleksögons lustfyllda lustar
förmildar mina köldors stela sinnen

varsamt

fridlyser du

bladverkens klorofylla kreationer
fuktade av vårars regnfyllnader
ljusblonda sippors oskulda lockelser
vårlika växtkrafters grönskors längtor
efter sols livs givanden

så blommar du
sällsynt
fridlyst
fager

förenas i vår längtan till våren

vår




Fri vers av Ronny Berk
Läst 282 gånger
Publicerad 2007-04-07 11:24



Bookmark and Share


    Maria Malm
Du målar med ord en tavla av våren så kär...längtar till vitsippshaven..
2007-04-07

  wayward - taiga
snyggt språk! lite Berkskt, och det är väl det jag gillar..

rart tema

men per regel så är jag tyvärr emot \'strofen med kärlekspratet\' de känslorna kan definieras bättre och intressantare när jag vill läsa om dem, tråkigt att behöva säga så.. men jag är så allergisk mot dylika ord, och kanske beror det på mina egna komplex.. a va 17..

plockar guldkorn istället; \'silkesblåa kalkar\', \'vårdisa soldimmor\', \'krakelerar snömosa\', \'regnfyllnader\', alla jädrigt kreativt skapade
\'så blommar du\' är en okonstlad liten rad som talar så sant och äkta om kärlek utan behöva att uttala detta slitna och urvattnade ord

\'köldor\' -låter påhittat, i mitt tycke skulle jag ändra till \'kölder\'

på det stora hela ska du veta att jag gillar att läsa dina bra texter och ursäktar mig för att låta bitsk, ta det på intet vis personligt.
2007-04-07

  BitterSweet
Jag vill ligga i ett vitsippshav..... din dikt påminner mig om den känslan... snart, snart, snart....

Vackert...

(jag menar... sippa som sippa? Eller hur?*s*)
2007-04-07

  Nina V A
Så många vårväckande vackra bilder du målar upp, blåskimmer och varm vårsol i fina ditt språk.
2007-04-07

  nettizen
Vacker...vårspirande.... livstörstande soldyrkare.... mycket fint.
2007-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk