Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som vårens lövlösa budbärare...


i tibastens tid

när varmvindar lockar blåa sippor ur lövad mylla
de vita till ängsvid efterföljnad

i tibastens tid

när tungvarma läppar sprider leendens sötma
medvandrare på nära stigar byter ord i busskön
lämnar företräde vid förhastade filbyten
småpratar om vädret i väntan på grönljuset
när vänliga ord växer på bara kvistar

då är tibastens tid

när vår sol strålar över onda och goda

nu är tibastens tid




Fri vers av Ronny Berk
Läst 277 gånger
Publicerad 2007-04-08 08:13



Bookmark and Share


  Marita Persson
Nu är tibastes tid... Vad jag blev glad av den här dikten. Jag är uppväxt med vårar som dränktes i tibastbuskage, Tibast är vår, för mig. När jag nu besöker mitt barndomshem får jag leta för att hitta en ynka kvist, en tår väter min kind.
2007-04-12

  sabina stark
Strålande varm, fin bild :-)
2007-04-08

    Maria Malm
Du beskriver den tiden på året då människor börjar att le och faktiskt börjar prata, trots att de är okända för varandra.
2007-04-08

  Madjori
Vårlikt skriven dikt, tibasten som blommar på naken gren...
Gillar mycket då jag hade den blommandes i en annan trädgård tidigare.
2007-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk