Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
you and me


stackars jävlar



molnen är som utspilld grädde
över ljusblå himmel

men även den
blir gammal, skär sig mot horisonten
vräker ner
avsky och hat
vräker ner något
i klumpar
missbildade avskurna bitar
av påklistrade ikoner



och stackars oss
som vet
som sett



kärleken blomstrar
med taggar
som river upp dina underarmar
planterar frön under din hud
deformerar din kropp

kliar du på utslagen
försvinner de aldrig


stackars dig och mig,
stackars dem där
som står bredvid
och ser på




du delar säng med spöken
och målar ögon
på väggen
och hinner de inte torka
de hinner aldrig torka
rinner de längs tapeterna

blir groteska påminnelser
om dina tårar
som aldrig lämnar din suddiga blick,
det var länge sen nu
du såg klart



stackars jävlar
med pulsen synlig utanpå,
stackars jävlar
i stängda rum,
stackars jävlar
som alltid stirrar upp mot himlen
i hopp om att se något annat
än en död hand
som sluter dem i mörker









Fri vers av Robert W
Läst 547 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-07-21 21:44



Bookmark and Share


  Pausi
En kommentar känns aldrig så bra som man väntat sig.
Men du har gåvan. Du kan uttrycka dig på ett sätt som jag inte riktigt har hittat orden att beskriva än.
Känslorna du förmedlar går direkt och rakt och djupt in.
Du har hittat det, tappa aldrig bort det
2007-08-09

  am
jag gillar hur du inleder varje stycke. alltid lika intressant att läsa.

hela dikten har en tät närvaro,
och slutet är slående.
2007-07-22

  tingeling
Förvånas över hur orden jag läser övegår till skrik i mitt huvud, ganska läskigt att se världen så.. \"stackars jävlar\" , men jag kan knappast säga emot för det är till stpr del väldigt sant.
2007-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W