Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A prilligt


Nordliga isvindar över Bråviken.
Katten vill gå in!
De första fritidsbåtarna för året, tuffar förbi.
Skarven, havets flygande råttor, är tillbaka, i tusental.
Blåsippor lyser mellan fjolårsgräs och vissna löv.
Katten vill gå ut.
Fikadags-utomhus!-det är ju vår!
Frusna fingrar greppar girigt varma koppar.
En citronfjäril flaxar tvehågset förbi.
Katten vill gå in!
Vinden kantrar-hittar oss-på vindars vis.
Molnen skymmer hotfullt solen.
Vi klamrar oss krampaktigt fast i solstolar och plädar.
Det kanske drar förbi?
Nej, en plötslig snöyra är över oss!
Kall, våt , bitande ända in i märgen.
Vi drar oss in med kaffebrickan.
Snopna men nöjda ändå.
Katten tar emot oss deltagande.
Stryker sig kärleksfullt mot våra ben.....och går ut.
Våren har obarmhärtigt brutit ut.
Igen.




Fri vers av Stardust VIP
Läst 257 gånger
Publicerad 2007-04-09 17:16



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
En text jag tyckte mycket om att läsa, kan blunda och föreställa mig..hmm..tack bra skrivet, applåder till dig =)
2007-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP