Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Odesonett

Hur hel och full du låg där livet tändes
på jordens strand bebodd av blomsterfång
i drömmars armar, buren av en sång
så högt att muren blott en smekning kändes

Som där, när denna gångens gryning händes
en sanning flutit fram i ådrors gång
och följt från himlens stjärnbehängda språng
så uppfyllt ljuv att revbenskorgen rändes;

Den världen blott var marmorhamn för väsen
och var för konst och skönhets skull alle'n.
Ack ljus, som talat genom dessa sinnen

hur klar du varit före den fadäsen
som skylde denna menings öppna scen
Nu är du blott ett minne under minnen




Bunden vers (Sonett) av BetweenTheLines
Läst 419 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-11 15:23



Bookmark and Share


  Maud Li
En vacker röst ur skönhet och mening, levande som mer än ett minne!
2008-05-16

  "Silver" VIP
Jag tycker att detta är den vackraste sonett du skrivit. Den har en ton av paradis, av tidernas gryning, av det oförstörda som aningslöst föddes fram på livets strand. Det förtjusta hoppet, innan det fått möta de nödvändiga men också utvecklande motgångarna.
2007-04-14

    Bodil Sandberg
En underbar dikt...som jag tolkar som \"Tidens början\" då när allt var obefläckat...ja så serjag på detta!!!!
2007-04-12
  > Nästa text
< Föregående

BetweenTheLines