Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inte nöjd med rubriken men tar gärna mot förslag


Ett med naturligen.........

.....man kan se dem i grupp ibland då de gärna drar omkring med giriga ögon bland de byggnader som kallas affärer.

Efter en dags jakt drar de sig undan en och en och man kan anta att de går igenom sitt byte.

Det verkar som om de trivs i gemenskap i vissa situationer och det är även här honorna som jagar. Vi har inte så mycket insyn i deras bo men ibland kan man tycka att det kommer väldigt höga ljud därifrån. Vid en närmare inblick kan vi även då får se att de utför någon slags dans. Kanske en parningsdans vem vet? Honorna smyckar sig och vi förmodar att en annan slags jakt snart är igång.

Nu rör honorna sig i grupp igen och framme vid vattenhålet ser vi mycket riktigt att hanarna redan sitter och väntar. Det verkar som om de uppskattar honornas putsning. Man kan höra konstiga skrik och vi har all rätt att tro att det är lockelserop. Det låter nästan som om de säger; Ööhh, bruden, vill du ha en drink. Till vår förvåning ser vi att även hanarna har smyckat och putsat sig.

Vi ska i vår nästa programserie ta reda på mer ingående vad \"bruden\" är och även då få veta varför det inte verkar vara ett uppskattat lockrop från honornas sida.

Vi väntar med spänning på utgången av denna inledande jakt men det får ni se i nästa avsnitt av:


Ett med naturligen........




Övriga genrer av luta
Läst 556 gånger
Publicerad 2007-04-11 18:06



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Fönster mot mänskligheten? Kul att läsa!
2007-04-26
  > Nästa text
< Föregående

luta