Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betongsonett

Fasaders anletsdrag som viker skugga
inunder sina själars ljusa grund
Bevittnar dessa högst som den sekund
det tar för dessa bestars hörn att hugga

Betongen monstergrinar,tar en tugga
utav ett hopp som släcks i samma stund
Man vaknar till förtvivlans ödelund
som där inom har redan börjat rugga

En gryning bleknar bort inför ett gissel
som restes skonlöst efter tidens vind
Estetiskt intryck obarmhärtigt kall

Det river till när käken kör ett gnissel
som sväljer ned en bön att få bli *****
I brösten byggs ett annat sorts förfall




Bunden vers (Sonett) av BetweenTheLines
Läst 443 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-13 17:22



Bookmark and Share


  Arwen
härlig rytm och du får till vackra rim
2007-04-19

  devilsangel
Underbar text! Riktigt snygg sonett!!
2007-04-16

  "Silver" VIP
Fasaders anletsdrag som viker skugga
inunder sina själars ljusa grund

Hur snyggt som helst, imponerande formulering och imponerande sonett, välarbetad. Bilden av hotfulla betongbyggnader träder fram.

Den första strofen är så snygg i sin mening rakt igenom, så jag måste säga en sak jag hakar upp mig lite precis i de sista orden där: avsaknaden av \"att\", det tar \"att\" hugga. Jag skulle nog försökt formulera om det, kanske byta ut skepnad mot ett enstavigt ord. Samma med \"som sväljer ner en bön a t t få bli\" låter bättre, tycker jag. Förslag på små putsningar, som sagt.

Det är alltid roligt att läsa så välarbetade sonetter. Tack!
2007-04-15
  > Nästa text
< Föregående

BetweenTheLines