Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nocturne stämningsbild i lyrisk form


Nattligt pentagram i min kammare



FÖRSTA PUNKTEN: DRÖMMENS VÄG

Räck mig din hand,
låt oss vandra
in i dimmorna tillsammans,
finna nyckeln till en ljusare värld,
bortom alla dimmorna.

Det är födslovåndans dimmor,
tröskelns väktare,
som gör övergången inte lättare,
men möjlig.

Drömmar kan vara en sådan dimma.
Bortom dem finner du drömmästaren,
som styr dina drömmars utveckling,
men du vandrar själv din drömda väg.

Så räck mig din hand!


ANDRA PUNKTEN: I NATTENS DRÖMMAR

Vatten strömmar
i nattens drömmar,
fantasins flod
som ger dig mod
att vandra ensam in
i mörkerharmonin
och finna drakens skatt.
Den draken dör av ljusa skratt.
Då förlöser du allt glitter
med ditt glada fnitter.
Det var ej döda mineraler
utan väsen från andra världsspiraler.

Ni blandar er energi
med kraft och frenesi
i en ljusets krans
av kosmiska strålars glans.

Natten strömmar
i vattendrömmar.

TREDJE PUNKTEN: DRÖMTID

Dags att drömma,
dags att glömma,
tid och rymd
med sikten skymd
av sagda ord
kring himlajord.

Nu är tid
under månen blid
att väva nattlig fantasi
med månens ljusmagi.

Nu vilar halva hjärnorna
och sover under stjärnorna.

FJÄRDE PUNKTEN: SMÅ KLANGER; INGEN RÖST

Klangspår genom tystnaden,
ljusfragment i mörkret:
anad tystnad i en paus.

Pausen är absolut,
tystnaden alltid relativ.
Blixten skär från moln till moln,
från mark till moln,
i skydd av mörkret.
I mörkret syns blixten
men den är lika verklig i dagsljus.

Bordunens zonterapi
och orgelpunktens akupunktur
helar själens struktur.

Andas in tystnadens toner
och mörkrets ljus.
Vila i klangernas brus
och ljusets fusioner.

Klangspår genom mörkret,
ljusfragment i tystnaden…

FEMTE PUNKTEN: MIN TID

Min är natten.
Min är dagen,
skymningen och gryningen,
middagstid och midnattstid:
mitt är hela dygnet.

Jag ger allt detta till dig,
min tid blir din, blir vår.

A




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 625 gånger
Publicerad 2007-04-13 16:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP