Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2004-03-13
Tillägnad min numera före detta psykiater...



Sjukt frisk

Inte är väl du så sjuk,
du är ju stark och ung.
Kom ihåg vad jag har sagt,
när vardagen känns tung.

Du säger att du mår så dåligt,
att ångesten är väldigt stor.
Men du ser ju riktigt pigg ut,
du mår nog bättre än du tror.

Nämen, har du skurit dig,
på armen där igen?
Om du tar en promenad istället
blir det bättre lilla vän.

Visst borde du väl klara
(du är ju nästan frisk!)
Att förvara tusen små tabletter,
utan någon självmordsrisk.

Jag ser minsann att du har duschat,
rena kläder har du med.
Och ser man på, du talade -
det var ett positivt besked.

Du tror det är så illa,
att depressionen är så svår.
Men du inbillar dig bara,
och märker ej hur bra du mår.

Du orkar åka tåget hit,
du kommer varje vecka.
Du har varit hemma länge nu
det borde nog snart räcka?

Du går med ryggen rak,
jag ser på dig att du mår bra.
Om du bara börjar jobba nu,
så blir allting som det ska.




Fri vers av Skye
Läst 527 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-04-13 21:46



Bookmark and Share


    Miss Bea
Otroligt tänkvärd text som berör. Hoppas att många läser och får en tankeställare.

Varmt
Miss bea
2009-01-13

  Fånga dagen
Mycket bra skrivit

igenkännande
mvh Anna-Karin
2008-08-15

  Rosmarin
slagfärdig ironiskt skrivet

förskräckligt att det finns psykatrar som kan vara så, tur att det också finns bra
2007-12-11

  Albert
bra dikt, den tror jag faktiskt jag måste spara
2007-07-25

  Blumma.
Öhö. Mm. Fy på alla som dåligt.. ? :S

Bra skrivet!
2007-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Skye