Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök till en sonett rimmat efter a-b-a-b, a-b-b-a, c-c-d, e-e-d.


Vi i Vår



Vi är de vackraste av vår vardag
Blundar för verklighetens kravaller
Dansar in vårsol med blommans slag
Upp ur jordens förbjudande galler

Smältande snö blottas på vadens jag
Sakta exponeras bortglömt skvaller
Stäng ögonlocken när dagen överfaller
Spring bortom obehag och kyss mig svag

Tillåt vindar ta bort all glömskans sår
Om din vilja fortfarande består
Skynda med svar för tiden får vi ej spilla

Åter är vi fångade av speglar
Släpp alla krav och glöm världens reglar
Somna åter tussilago lilla




Fri vers av essen
Läst 646 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-14 02:01



Bookmark and Share


  Anders P VIP
Oklanderligt rimmad, rätt form men rytmen bör du se över om det ska vara en sonett enligt konstens alla regler. Varje rad ska då ha fem takter och bestå av jambiska versfötter, dvs en obetonad och en betonad stavelse. sonett är ingen lätt form. Även jag har försökt. kolla \"en mättad stumd\"
2007-04-14

    Oprofessionell
Vackert, särskilt ordet tussilago :)
2007-04-14
  > Nästa text
< Föregående

essen