Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
höstens mörknader...vårens ljusnader... årsvisa skiftningar...


vårprimöra lockelser


höstars rikedoms vaskpannor glindrar av kattguldet
doften av döda braxnar fnyker i motströmmen
svavelgula känslor porlar i stimmigt vatten
doftar ävja
meningslösheten slår som stön i nacken
jaktlyckan sviktar

som vid det ljudlösa trollslagets vaknätter
vänder vänliga vindar väster
viskar varsamt
vällustigt
som en smeksam piskas rapp på sporrad springare
hovsamt

vitsippetrastars serenaders lockanden
äggar honor till boredda parningsmarker
ryttlande
bara fötter spårstämplar mjuka mossmarker
leklystna
människors legor bryter vita sippors oskulda kalkar
de läppjade glasen vilar glansen i gröngräset
välskapt silkliga klädnader
skirt hudnärda
vindsmekta
kullrade filtar doftar av älskogs sältor
vällusta längtans heta kroppar
solvarma filtar
sippor




Fri vers av Ronny Berk
Läst 421 gånger
Publicerad 2007-04-14 19:11



Bookmark and Share


    Nattviol
vet du - jag blir så glad när jag läser dina texter! och jag blir så imponerad över alla \"nya\" ord du lägger in
texten är sannerligen en smekning för själen
^bokmärker genast^
2007-04-14

    Maria Malm
Här doftar vårprimöra lockelser lång väg. Fantastiskt språk, ord som jag faktiskt inte stött på någon annanstans än i dina dikter..känns väldigt berikande.
2007-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk