Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriven med alexandrin rytm


Alexandrinsonett

Frekvensen av sublim, du sträcker dig mot världen
i mjuka mästerverk från kalkstensbrottens bord
med dina pelarvalv av marmorton besmord
försedd med snidda språng som bär en mist av flärden

Athenors öppna hand, de nordåtvridna svärden
beridna hingstars lyft, de huggna bringors hord
besvärjer fram din röst, ditt språk av himmelsord
att dragga lysten själ mot högre höjders värden

Palatsers fröjdfullhet i lummig grönskas bäddning
med smak av skuren fris på välvda bågars hand
balkongers klätterros, fontäners atmosfär

I drömmen står du där till trängda själars räddning
som gators varje gren bär rad av pärlors band
En själslig världsvision, som säger; Jag är Här




Bunden vers (Sonett) av BetweenTheLines
Läst 815 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-04-20 18:46



Bookmark and Share


  OmE
Enormt stiligt och stilfullt.
Jag tror inte jag läst någon sonett på alexandrin förut, men det gifter sig väldigt väl med det klassiska temat.
Mycket snyggt.
2013-05-16

  Nina V A
wow, imponerande!! Oj så mäktigt kraftfullt och målande. Jag sveps in i en annan värld. Helt underbar och vilket språk!! Bra jobbat

\"besvärjde fram din ton,ditt språk av himmelsord
att dragga lysten själ mot högre höjders värden\"

\"smak av skuren fris på välvda bågars hand\"
2007-05-12

  Mackan
otroligt vackra ord
och formuleringar
2007-05-05

  Bodil Sandberg
Mums...rim och reson utan begränsingar...poff så var man i annan värld!!!!
2007-04-30

  "Silver" VIP
Dina sonetter blir bara bättre och bättre. Det är egentligen långt över min förmåga att se alla höjder i den här, men det jag ser är ord som är välavvägda, exakta och rytmiskt bundna. Det är en bild av palatsens himmelska upphöjdhet.
2007-04-22
  > Nästa text
< Föregående

BetweenTheLines