Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
plockar blommor


maskroshora




din hud
är sprucken asfalt

dina ögon
är en bibel
där vi stryker under de bitar
som får oss att gråta


din far
lyfte upp dig

maskrosor
i ditt hår

planeten vrider sig, lägger sig ner igen
somnar om

och vi är myror
i gräs



och jag såg på
stod bredvid
trampade jord

jag var bara ett barn
förstår du?

det gör ingenting
säger jag mig



din far
lyfte upp dig

satte klister på din rygg
och tejpade upp dig

i strippklubbar, jag vet
jag såg dig där

du gned dig mot guldstången
maskrosbarn

och jag drack upp min öl
vek med blicken


din far
lyfte upp dig

placerade dig i danska tidningar
annonserna som aldrig
kallnar

jag läste ditt nummer
och slog det

som att göra korstecknet,
maskrosbarn



det händer
att jag drömmer om dig

om din kropp, hur du dansade
hur stroboskopljuset
klädde dina bröst


vi är alla myror i gräs
solljus
i ditt hår



jag hittade vägen upp
mellan sprickorna
maskrosbarn


och jag väntar fortfarande
på dig



och din far
lyfte upp dig

mot himlen när du var nyfödd
och sa


\'du kan göra vad du vill
i det här livet
Katharina,


vi kommer alltid att älska dig\'













Fri vers av Robert W
Läst 987 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2007-04-21 13:35



Bookmark and Share


  osams
Jag gillade verkligen den här texten
men på något sätt, ville jag läsa aldrig istället för alltid i sista raden. Kändes mer rätt så^^. Menmen, har säkert inte fattat ett smack, somvanligt. Bra skrivet!
2007-05-10

  kärleksbarn
breathtaking...
just nu är jag värdelös på att vara konstruktiv, men denna var guld.
tack!
2007-05-10

  smilla
underbar
2007-05-10

  eerie
vackert. finns inget ord som passar bättre.
2007-05-10

    ej medlem längre
Den här är en pärla! Så balanserat och lungt och fint berättat att man läser och läser och vill inte att den ska ta slut!
Ett livsöde som berör...
Bokmärker!
2007-05-09

    rainbow
jag fastnar redan efter de två första raderna.. och andra stycket.. och slutet.. nej, det är bara så vackert men samtidigt så smutsigt. jag vet inte vad mer jag ska säga.
2007-04-22

  Sanningsägaren VIP
Jag såg henne idag
du får mig att gråta
inga ord av mig kan ge rättvisa
*bokmärker*
2007-04-21

  Tove Meyer VIP
som vanligt när jag läst något av dig så vet jag inte riktigt hur jag ska formulera mig. jag vill liksom bara gråta. på ett vackert sätt.
2007-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W