Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dansar med det som varit


vilka är vi nu om vi inte minns vilka vi en gång var




jag fångar minnen
jag fångar

jag sträcker mig efter spöken
jag når din kind

innan allt löses upp

åter igen
är ensamhet att föredra
framför
svek



och du tog min hand och jag
jag grät, kära du
men inte
så att du kunde se

du ska aldrig se mig svag igen
det är ett löfte



och jag ligger med spöken
men kommer aldrig

någonstans
cirkeln är knappast sluten
utan mer som en pianotråd
som skär in
i halsen




vi är freaks nu

jagar spöken
nuddar vid andar

andas långsamt

kysser tomrummen och avstånden
där vi går



och jag ser dem stå där
vid kyrkogårdarna
vi byggt

av vårt kött,
det vi skurit av och format


trampa döda löv


ser dem vaka vid porrklubbarna
och i svarttaxibilarna

i biljardhallarna
putsar sina köer

dricker sina öl


jag ser dem, ser vålnaderna
av dem vi inte ville bli

men blev ändå











Fri vers av Robert W
Läst 582 gånger
Publicerad 2007-04-23 00:51



Bookmark and Share


    miråa
Det här är konst, du pojke har lyckats forma de mest utrycksfulla skulpturer mellan raderna av raderna du skriver!Vackert!!!Hoppas du förstod vad jag menade!
2007-04-24

    Donna
..som alltid så naglar texten direkt fast ett grepp...och det bara att åka med i denna lätt lutande kana i moll...
2007-04-23

  utstött
det här är enormt vackert skrivet tack
ska du ha för en varm och vacker dikt
som inspirerar stimulerar och vibrerar
2007-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W