Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till liten vit tablett


Efter oändliga sömnlösa nätter.
Dagar-veckor-månader-år.
Sovrumstakets alla fläckar
och springor för evigt memorerade.
Efter årens nattvandringar i huset.
Varje golvtilja, varje trappsteg har sitt ljud.
Att efter år av kronisk sömnlöshet
få en liten vit tablett - och bara lugnt och stilla
få somna - är en Välsignelse.
Att känna hur allting faller i ro.
Tankarna flyter bort.
Som om någon tröstande säger, \"Sov Gott\"
\"inatt får du sova, Sov Gott\"
Välsignad vare du min lilla vita tablett.
Jag ville aldrig ha dig.
Men nu - har du blivit min vän,
min livgivare, min räddare.




Fri vers av Stardust VIP
Läst 180 gånger
Publicerad 2007-04-22 22:27



Bookmark and Share


  Karvo
Bra skrivet! På bara fyra rader målar du upp en värld av fruktansvärd sömnlöshet - väl där unnar jag dig (diktjaget?) din räddare.
2007-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP