Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en situation av opersonlig art

grå-svarta tankar förmultnar i mitt huvud
spöken vimlar omkring i min sömn
jag ser ingenting, svarthetens ljushet
ljushetens mörker svider, bländar
...en blek dimma, en sörja av sötsliskighet
det lyser om dig
skrämselpropaganda
du ser inte dig som jag ser dig
speglarna förvränger verkligheten
ingenting ses utan ljus
i mörkret omkring
utan vilja att vilja se
jag vill inte blunda för att se
utan svärtan står tanken frusen
fast i en sörja av ljus utan konturer
jag är blind
du är stum
jag lyssnar
du pratar teckenspråk för att jävlas
vem är det du jag inte vet vad det duet du vet är
det stämmer inte ihop
det lilla och det stora
det ljusa och det mörka
det glada och det oklara
jag vet inte dig
ge mig en magnecyl och ett glas vatten
du är för svår för mig att förstå...




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-26 23:57



Bookmark and Share


  Linda Odelmar
komplicerat..jag gillar språket i denna...bra!
2007-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen