Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
postmodernismens egocentriska mani


det finns ett alldeles för stort jag i mig och jag saknar ett vi i alla mig

Det finns ett hinder i alla jag
det finns ett jag i alla vi
och det finns ett förljuget vi
i alla heliga skrifter

vi andas varandras luft
under en döende atmosfär
medan själsliga borgenärer
sänder andliga skuldbrev
till mänsklighetens gäldenärer

och jag letar efter ord
som kan definiera min tillräcklighet
ord som kan revolutionera
den här jävla artificiella trivialiteten

denna världen
har krympt av alla påtvingade
ideal och ser du inte hur
alla skulpturer blöder

när ska vi förstå att vi inte
kan forma varandra med
stängda hjärtan
och sen bikta oss inför
hedonismens artefakter

Helsingborg äger inte min själ
och jag har alltid längtat till
alternativa existenser och
till andra människors liv

och över allt ser jag konkurrerande profeter
krigandes om det lilla
neutrala territorella utrymme
som fortfarande ligger mellan
min frälsning och min fördömelse

och

det finns ett alldeles för stort
jag i mig och jag saknar ett vi
i alla mig




Fri vers av Mackan
Läst 575 gånger
Publicerad 2007-04-27 15:00



Bookmark and Share


    inmeddiginålsögatkamel
vi andas varandras luft
under en döende atmosfär

Du gör mig yr i huvudet med din ord..
På ett bra sätt naturligtvis:)
Det var superfint!!
2007-05-03

  Bodil Sandberg VIP
Här osar det hett...ditt hjärta är onekligen öppet mot världen...och det skålar jag för!!!!
2007-04-30

    BetweenTheLines
Snorbra och varmt!
2007-04-27

    wilja
tusan så bra, tål att läsas och begrundas många gånger.
kanon.
2007-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Mackan
Mackan