Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I björnens grotta

 
I björnens idegrotta
väggen fuktigt glänsande

en bit av månen
speglar sig där

och en svag vind
tränger igenom
sprickorna

djuret ligger ihopkurat
andas tungt och sakta

alldeles stilla

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Rachel Roth
Läst 1775 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2007-05-05 14:56



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Ett fint flöde har du i denna text.
Applåderar!
2008-10-11

  wayward - taiga
2800 gubbar, ja, och tjejbjörnar förstås,

femhundra ska bort... säga vad man vill... din text ger oss ett perspektiv.
2008-06-28

  HerrGlad
Åh, Den var alldeles underbar.
2008-06-26

  Michaela Dutius
Allt är stilla- när kraften sover...vackert skildrat
2008-01-06

  Mikael Lövkvist
Du har verkligen fångat ögonblicket här. En strålande dikt som med genom sin stillhet andas mycket liv.
2007-11-15

  Maria Zena Viklund
åh vad underbart!
2007-10-29

  Jessica Ebbesson
Spännande och tolkningsbar..ju fler gånger jag läser.
2007-05-05

  DanSan
Sorry halkade på tangenterna . . .
Brunbjörn heter Ursus arctos på Latin
2007-05-05

  DanSan
***************************

Fullträff jag älskar björnar . . .
lyckades stöta ihop med en björn-
hona med unge när jag var i
Muddus . . . så nog vet jag hur
björnfrossa känns . .

En underbar dikt om ett av våra
största däggdjur Brunbjörnen
Ursus ursus . . .

Läser denna dikt med en blandning
av Indiansk vördnad för den kraft
som björnen besitter

*BOKMÄRKE och APPLÅD*

**************************
2007-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth