Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Josefina



Jag minns mitt första könshår
hur stolt jag var
och hur jag
namngav

Josefina
såklart att något fint skulle vara med vid dopet

Förstod först att det var något skumt med det
när jag visade Elins storebror
i Flen
det blev så konstig stämning i badrummet

---

Jag hade förlorat min glädje
iallafall den oskuldsfulla
när vi
du och jag
stod i den kaklade duschen
i Prachuab
med ödlorna snattrandes längs väggarna
på tillfälligt
overkligt besök i miraklet

Du sken som månen
sa mitt namn lite för många gånger

du sa
jag skulle bli
som du
mörkhårig när jag blev stor

Det var så lockande
att bli köttig
och slukande i ditt följe

men jag ville inte att
du
skulle se den längtan




Fri vers av Rakel Lorner
Läst 572 gånger
Publicerad 2007-05-04 21:22



Bookmark and Share


  Smultris
Oj, intressant... absolut intressant:)

Ska läsa några gånger till.
2007-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji