Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till dig baby för livet och oss


jag vill allt med dig, Malin

Förlöst ur mörkrets
kalla livmoder
uppfostrad av stjärnornas otillgänglighet
förd genom socialisationens skymningsland
med halkbekämpande mokasiner och evig längtan

tårfyllda ögon under brinnande himmlar
med skuggan av död och förtvivlan
strålande i mitt längtande hjärta

Mamma och Pappa
ibland undrar jag om
ni inte adopterat mig ifrån
en avlägsen dröm

för det
har aldrig kännts som om
denna världen är mitt hem
även om jag älskar er

och jag önskar att jag var född i en
annan tid och jag har alltid sett horisonter
i allt det som varit nära mig

brukar fråga gud hur
man tar vara på allt som är
och allt som kan bli och jag
letar fortfarande efter
tecken från en tyst himmel

jag vill att min tro, mitt liv ska vara
som Jeané de Arc´s gudomliga vind
ett virvlande hett moln av passion
och övertygelse över tistlarnas blodstänkta dal

Jag vill leva och älska dig baby
jag vill läsa poesi på en rökig krog
i Dublin och fylla våra drömmar
med mörkt irländskt öl och hundar och barn

jag vill vandra längs Baskervilles bestialiska hedar
jag vill inandas din andedräkt och blanda den
med rökig whiskey från de skotska högländerna
jag vill skriva böcker om hur du och jag
vann över mörkret och älskade varandra tills vi
aldrig kom till sagans slut

jag vill bo i ditt hjärta
och sova nära dina andetag
jag vill se på allt som jag endast kan göra
om jag är med dig

Jag vill att vi ska mötas på en krog i Paris
under andra världskriget och jag vill vara
en stilig och ung moståndsman i le resistans
och du skulle förälska dig i min vilja och min stolthet
jag vill ta dig till efterkrigstidens Toscana
och lära dig dricka livets alla viner
jag vill möta 50 och 60-talets livsoptimism
med dig

jag vill tro som man bara kunde då
jag vill stå på barrikaderna med dig
och skrika slagord för FNL
jag vill älska med dig i skenet från
en brinnande amerikansk flagga
vid frihetens pris mitt i Washington DC
jag vill vandra med dig i en marsch för
de svartas medborgerliga rättigheter
i ett sjudande New Orleans

jag vill vandra tillsammans med dig
genom den upplysta tunneln
fram mot vår nutid

Baby

jag vill allt med dig




Fri vers av Mackan
Läst 898 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-06 13:26



Bookmark and Share


  Johan Nilsson
riktigt bra dikt.
bokmärker
2007-06-03

  glasblåsarblå
Så underbart vacker och stark. Suck. Fortsätt så. kram
2007-05-28

  Zabina
\"för det
har aldrig kännts som om
denna världen är mitt hem
även om jag älskar er\" - och där har du fångat hela mig.

En dikt som utvecklas till en vacker kärleksförklaring.
Poetiskt, filosofiskt, vackert och kärleksfullt. :)
2007-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Mackan
Mackan