Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2003-08-16


Elden

brinna. bränna.
beröra. beröras.


tända en eld
brinna utan att slockna
utan att bli utbränd

brinna
med en stadig låga
stark och klar

en eld som sprider sig
smittar
får andra att brinna


den farliga elden
lågor som slickar fötterna
jagar

elden som äter allt
allt som kommer i dess väg
slukar

elden som skrämmer
med sin styrka
med sin kraft


det okända
det farliga
skrämmer och lockar

elden lockar med sin hetta
ständigt föränderlig
oberäknelig

går aldrig att förutse
aldrig att styra
som livet självt


men elden ger också värme
skydd
trygghet

elden är vacker
speglar sig i varma toner mot väggen
lyser upp

skapar
ger ljus
ger liv


likt Fågel Fenix
reser på sig
skakar ut sina vingar

ur askan i elden
föds något nytt
något blir till

formas
skapas i tanken
av det brännande heta


en svår balans
närma sig
eller backa

snudda
så nära så nära
utan att bränna sig

utnyttja elden
utan att utnyttjas
leva


brinna. bränna.
beröra. beröras.




Fri vers av Skye
Läst 230 gånger
Publicerad 2007-05-06 18:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skye