Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2003-06-15 


Sommarlovsbarn

Alla barnen samlats har
i skolans gympasal,
för att höra rektorn
hålla årets sista tal.

Snart så är det över,
alla springer ut.
Vårterminen har nu
skönt nog tagit slut.

Nu så öppnar sommaren
sin stora vida port.
Alla barnen springer ut,
året gick så fort.

De springer mot havet
och dyner av sand,
förväntansfulla fötter
bär mot sommarstrand.

Tusentals myggbett
och sandig glass
Blåbär och hallon,
i väldigt stora lass.

Snart är sommarlovet slut,
tiden går så fort.
Barnen många minnen har,
av allt som de har gjort.

Ett och annat plåster,
på solbrända ben.
Fötter som färgats,
av solens varma sken.

En ficka full med sandkorn,
från strandens vackra slott,
är annat som minner
om sommaren som gått.




Fri vers av Skye
Läst 679 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-07 19:05



Bookmark and Share


  Nyfiken drömmare
\"Gullig\" text som får mig att tänka tillbaka på de dagarna när man hade så lång ledighet varje sommar... härliga barndom! Bra rimmat.
2007-05-07

  Jannike
En söt dikt med skön rytm. Jag ler när jag läser den, får en härlig nostalgisk känsla..
2007-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Skye