Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om konsten


Konstruktiv kritik under kreativitet


På Moderna Museum händer det
att konstnärer
använder väldigt mycket
färg

Ibland finns det rep
lite varstans

tanken med dem är
att de skall avskärma betraktaren
från Konsten

Sånt får man bli sur på om man vill

För de mesta finns det
inga rep

då kan man gå fram
känna sig för

hur tjocka penseldragen är

åt vilket håll
de lutar

om de inte har torkat än
kan det kännas
som om det dreglar lite
från färgen

Det kan bero på att konstnären
/eller det Moderna Museet/
haft lite bråttom

Det händer inte så sällan som man
skulle önska

Färgen kletar av sig och allt är förstört
Det kan upplevas som något
dramatiskt

Nåväl

Om du finner dig själv
stå och fingra

och i stunden
förnimmer

just det där stryket
stråket
språket

betyder något för mig

Då kan du håva upp kameran

ta
ett fotografi
av hjärtat/hjärnan/magen

Det blir lättare då
för konstnären
att förstå vilken färg
som fungerar

Ut
får man också gå

det är åt höger eller vänster
ibland en trappa upp
eller ner

men där
är det inte
lika
Modernt




Fri vers av Rakel Lorner
Läst 491 gånger
Publicerad 2007-05-07 20:49



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Var på Moderna i Paris i sommras
när kammeran håvades upp inför
en Goghs självporträtt.
Det var inte uppskattat,
blixtrade till så att säga...
2007-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji