Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan i den röda cellen


Tårarna som kommer
från hennes öga
var inte menat
skulle inte
fick inte

sorgen är inte välkommen här
det hon förtränger
etsar sig fast

en lång rad
av kö
i känslor inombords
släpps ut genom små tankar

så kommer tårarna från hennes öga
aldrig skulle hon förstå
sin egen spegelbild
sina egna lögner i sanningen
i livets glädje och plåga
aldrig skulle hon se sig själv

Hon är fast
fast i en bur
bakom galler
i en svart kylig cell
den kom hon att dölja
med röd färg

när någon kom och hälsade på
så skulle dom se
hennes röda hjärta
så vackert
vackert färgsprakande på ytan
så som ljuset sipprar in
i leendet hon ger
Men sorgen
och fängeslet i flickan
är det ingen som ser




Fri vers av Malin Johansson
Läst 343 gånger
Publicerad 2005-03-07 17:11



Bookmark and Share


  Michmich
Vackra ord... jättefin text... så tragiskt... jag tror många känner så...även jag, fäller en tår.
2005-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Malin Johansson

Mina favoriter
Sanningen.