Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2003-04-22


Obarmhärtighetsmakt

Ge efter.
Ta mig till dig
och jag skonar dig.
Invaggar dig i falsk
trygghet.
Ett skenbart lugn
får dig att tro
att du har makten,
att du kan styra mig.

Stäng mig ute.
Förneka mig
och jag är över dig.
River dina murar,
ditt försvar.
Trasar sönder
ditt papperstunna hölje
av självbehärskning,
omsorgsfullt konstruerat.
Ett hölje som tagit år
att bygga upp.
Jag river det på
blott en sekund.

Jag lurar ständigt
i bakgrunden.
Vaksamt.
Ibland slår jag till.
Greppar med vassa klor.
Sliter i din kropp.
Sätter djupa spår
i din själ.

Du kan skrika.
Du kan be.
Men du vet
vem som bestämmer.

Mitt namn är Ångest.
Det är jag
som leder spelet,
jag som har makten.
Och jag skonar ingen.




Fri vers av Skye
Läst 291 gånger
Publicerad 2007-05-08 19:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skye