Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

djinn

jag drömde en gång
om eld
om simoon
den svarta elden utan rök

janna
över den ofruktsamma öknen
över den röda sanden
ljudlöst
lätt
lätt
förflyttade sig
Iblis armé

århundraden har gått sen dess

jag visste inte
för du såg ut
som jag
du talade som jag
men det fanns något uråldrigt
lätt och
flyktigt

och när jag letade på
kyrkogårdarna
och vid ruinen
efter den svarta elden
bodde du redan
i mina ådror




Fri vers av Aisha VIP
Läst 423 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-08 17:05



Bookmark and Share


  Lilla V
Härlig dikt. Som att insupa hela tusen och en natt utan hedersmord, hustrukränkningar och så vidare, bara ren...magi!
2008-02-13

  Micael Axelsson
Inom mig tindrar det och jag sitter suckandes, i vilja av att läsa mer, ta del av mer - för det är så magiskt underbart framfört. Varje rad lägger en något för sinnet att avsmaka. Det känns som en saga, formad till en dikt... och visst förnimmer jag en mörk underton här i denna dikt, en underton som ringlar likt något mörkt i utkanten av vårt inre
2007-05-28

  Luminus
Du ger mig tillbaka sagorna... de som redan bor i mina ådror.

Gillar ökenkryddan och sagoljuset... ja, precis som tusen och en natt fast mer \"i mina ådror..\"

gita
2007-05-08

  Sanchez VIP
vacker dikt
man befinner sig i någon \"tusen och en natt\" saga när man läser den här dikten

med simoon, ökenvinden (antar jag?)
och djinn osv, vackert absolut!

Iblis armé känner jag inte till...
2007-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP