Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Japp, det är långt mellan dikterna (och tur är väl kanske det). Har gjort en liknande dikt innan. Inte för att det har hänt men nog är det en hemsk situation, ungefär som att drömma att man går naken i tunnelbanan:)


Utgång

En lördag för inte så länge sen
skulle vi ut på krogen en sväng.
Jag ordnade därför en förfest
och bjöd hem ett kompisgäng.

Vi hoppade över maten.
Det blev öl, nötter och glass
Det kan ibland vara ett misstag
då magen kan bli kass.

Så vart det då dags att gå.
Tog på mig jeans och en skjorta av velour.
Hängde på mig Rinkebylänken,
klev i mina finaste skor.

Vi pratade och tjoade glatt
på vägen in till stan.
Fanns det coolare killar på tåget?
Nä, det vete fan.

Vi hade dessutom tur
att kön var ganska liten
Men då blev det lite bråttom
att få i sig färdkostspriten

Väl inne på krogen,
dansade vi loss.
Vi hade den rätta takten
alla tittade på oss.

Men mitt i discodansen
kände jag ett ryck.
Magen började krångla
och byggde upp ett oerhört tryck.

Jag blev en aning nervös,
sånt här kan ju va lite tufft.
Men inte behövde jag gå på toan,
det var väl bara luft.

Tog ut mina steg
och luftade ventilen.
Den blev ljudlig
Men musiken tystade den.


Dessvärre kunde inte musiken
bota den förtret
som uppstod av den blöta fläck
som bildades när jag sket.

Av en olyckshändelse på luft,
blir följden inte så lång.
Är den däremot av ett fuktigt slag,
fastnar lukten i ens kalsong.

Kom dock på en lösning till det här.
Att hurtigt runt krogen vandra.
Det blev att flirta snabbt
och under kvällen skylla på andra.

Vad har vi lärt oss av det här?
Jo, sensmoralen är som så
Tillåt åter rökning på krogen!
Vem känner av en rökare då?




Fri vers av Benny
Läst 293 gånger
Publicerad 2007-05-09 13:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Benny