Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
söker hon sitt nektar i doftspårens pistilla lockelser... ståndaktigt...


rider hon barbacka


på nära fält av grönskor
rider hon ; barbacka
känner hon värmen i skritten
följer vällustigt rythmen

denna vårens prunkande isprincessa

i fullaste språngs galopp
kastar hon kronan
i ankdammen

där poeter badar i ordsvallet
svalkar sina vader i röda versaler
besiktar varandras naknaste toppstyvor
sveper sina välborne andemeningar
skiljer agnarna från vettet
rider på månstrålar
ryttlar i motljuset
väntevandrar
trånmålar
åvilar

harmoniserar
kommaterar
verbaliserar
fataliserar
friserar

orerar
ord
o


till galoppen sporrar hon hingsten
först då reser han ståndaren
under ljudeliga hornstötar
följer hon rythmen
fattar galoppen
river i manen
rider




Fri vers av Ronny Berk
Läst 310 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-11 20:40



Bookmark and Share


  Anna Nickolausson
Känslan fyller kroppen med lust, hjärtat fylls och rytmen ökar för varje sekund. Känsla av spänning och välbehag får man av denna dikten
2007-05-12

    Lillemor
Sensuellt ordlekeri.
Ordlusten är tydlig
och fantasin riklig.
Jättebra.
2007-05-12

  Arwen
fartfyllt och fantasifullt! Målande och personligt!
2007-05-11

  nattig
Väldig härlig galoppet det här *fniss* Får man rodna. Men jag har ridit barbacka, oh det var sannerligen ingen härligt upplevelse. Så blå eller rentav lila har jag nog aldrig varit. Förstörd semester *Asg*
2007-05-11

    ej medlem längre
\"till galoppen sporrar hon hingsten
först då reser han ståndaren\"

Mmmmm....sensuellt värre i sommargrönskan...*L*
Applåd!
2007-05-11

  Marita Persson
\"Skiljer agnarna från vettet\" Den var bra!
2007-05-11

    Maria Malm
Fint formad ridtur i skritt och galopp.
2007-05-11

    Nattviol
nä, tänker inte säga
något om denna underbara
text!!!
så det så!!!
(avundsjukan färgar mig grön....)
2007-05-11

  Cris
Mustig text. Lockande. Snygga ord. Fin form.
Och ja..jag kommer att tänka på Rabiata..
det var nog de röda versalerna :-)
2007-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk