Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Thanks to Woody Guthrie for, THIS LAND IS YOUR LAND


Vårt fria land

Mitt och ditt land
allt som våra gränser
omfattar.
Allt det vi kan dela
med oss av.
Från Smygehuk i söder
till Karesuando i norr.
Från yttersta skärgården
till gränsen i väster.
Det som är vårt fosterland
som vi delar med oss
till dem som vill kommer hit.

Allt mänskligt liv
har samma rättighet
till det som är vår frihet.
Som vi broderligt delar
med oss till alla
som söker vår frihet.

Alla som är förtryckta
och söker frihet
och frid i själen.
I vår natur
våra älvar och sjöar.
Våra byar och städer
vägar att färdas på
till och från
nära och kära.

Vårt land
och vår frihet
är drömmen för många.
De som lider av politiskt
och religiöst förtryck.
Som förtrycks av både
land och folk.

I vårt land finner de allt
som de har försakat.
Här kan de få del
av vår välfärd.
Hjälp till ett drägligt liv
i frihet.
Allt det som vi
tar för givet.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 373 gånger
Publicerad 2007-05-19 00:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP